fredag 17. desember 2010

Velsmakende årsslutt

Museumsdirektør Ivar Gunnar Braaten takker de ansatte for god museumsinnsats i året som har gått.
- For en kunnskapsbedrift som et museum er, er de ansatte den viktigste ressursen, sa direktør for Sunnmøre Museum, Ivar Gunnar Braaten, da han hilste til museets nåværende og tildligere ansatte under den årlige julelunsjen. Ansatte fra de fleste av museets tretten avdelinger hadde benket seg ved langbordet etter å ha forsynt seg fra en velassortert buffet. Julelunsjen er et av mange treffpunkt for museets ansatte, der de sveises sammen og får en opplevelse av at de tilhører den samme arbeidsplassen selv om de til daglig er skilt av både fjorder og fjell.
    - Stiftinga Sunnmøre Museum har valgt en desentralisert modell. Det vil si at det i mange av sunnmørskommunene er museum med lokal forankring, som alle utgjør en bit av den samlede sunnmørske museumsmosaikken. Direktøren ga uttrykk for at dette er en styrke for museet, fordi det bringer flere hender og mer kompetanse inn i den samlede museumsorganisasjonen. Han sa at den desentraliserte modellen ikke var noe hinder for gjennomføring av fellesprosjekter, snarere tvert imot. Han så fram til et nytt museumsår der alle de ansatte gikk sammen for å styrke formidlinga av sunnmørshistoria på bred faglig basis.
Styreleder Ragna Dahl Grønnevet fortalte blant annet om egne minnerike museumsbesøk i sin hilsen til de ansatte.

Med på julelunsjen var også styreleder Ragna Dahl Grønnevet. Som tidligere rådmann i Ålesund hadde hun god erfaring med å få ulike avdelinger og fagområder til å trekke i samme retning, sa hun. Hennes erfaring var at de som var flinkest til å samarbeide fikk mest ut av ressursene. - Styret vil i året som kommer ha fokus på samarbeid mellom enhetene i stiftinga, ikke for at de skal bli mer like, men for at vi alle sammen skal bli bedre.
  Dahl Grønnevet holdt sin tale etter at kakene var kommet fram på museet sitt julebord. Dette var kanskje grunnen til at hun kom på en selvopplevd episode for noen juler siden. Styrelederen er opprinnelig fra Skien, og mannens slekt møtte henne kanskje med en viss porsjon overbærenhet i starten. Kunne bydama fra Østlandet lage til ekte jul da, med alle kakesortene i skapet? En kvinnelig slektning spurte en gang, tidlig i desember, hvor langt hun var kommet i kakebakinga. Dahl Grønnevet følte seg ovenpå og fortalte at hun alt hadde fire kakesorter på plass. Ja, du he vel det. Ej he ingen, ej ve ha dei ferske til jul, var svaret. Det skal ikke være lett!


Line Iversen, Heidi Haugene, Rut Nakken, Dag Brøther og Siw Solvang kunne glede seg over en innholdsrik julebuffet.
 Kakene som ble servert etter julelunsjen i kaffeen på Sunnmøre Museum var i alle fall helt ferske, saftige og søte marsipan- og bløtkaker. Kanskje ikke de mest tradisjonsrike julekakene fra Sunnmøre, men de var i alle fall med å sette museumsansatte i julestemning. De fortalte at et museumsår går mot slutten, og de ga løfter om en velsmakende meny på Sunnmøre Museum også neste år!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar